ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η ιστορία του Συλλόγου Πάλης (Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ) ξεκινάει το 1987, όταν μια παρέα φίλων της πάλης ίδρυσε το συγκεκριμένο σωματείο στα Τρίκαλα, σε ένα δήμο με ιδιαίτερη αθλητική ιστορία και περίπου 80.000 μόνιμους κατοίκους.  Η αγωνιστική παρουσία του συλλόγου άρχισε το 1992 με την παρουσία της παιδικής και εφηβικής ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο μέχρι και σήμερα, ο σύλλογος σημειώνει συνεχή …

Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα

Ο σκοπός του Ινστιτούτου είναι μη κερδοσκοπικός κατά την έννοια του άρθρου 784 και συνίσταται κυρίως στην ομοσπονδιοποίηση και δικτύωση εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του αθλητισμού της κοινωνικής μέριμνας, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, σε όλη την Ελλάδα, και το εξωτερικό με στόχο την ανάδειξη του αθλητισμού ως μέσω προαγωγής…

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Η πάλη στην Ελλάδα αρχίζει να οργανώνεται ως άθλημα το 1897, όταν και ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων (ΣΕΑΓΣ μετέπειτα ΣΕΓΑΣ).

Την ίδια εποχή η πάλη αρχίζει να καλλιεργείται από πολλά σωματεία. Οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες πάλης διεξήχθησαν το 1906 σε τρεις κατηγορίες.Έχοντας κατακτήσει μία τέταρτη και δύο πέμπτες θέσεις το 1932 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες, με τον Γεώργιο Ζερβίνη στα 56κ. της ελληνορωμαϊκής (5ος) και τα 56κ. της ελευθέρας (4ος) και τον Ιωάννη Φαρμακίδη στα 61κ. της ελευθέρας (5ος), η ελληνική πάλη έκρινε ότι είχε φτάσει η ώρα να αποκτήσει τη δική της ανεξάρτητη υπόσταση και να αυτονομηθεί από τον ΣΕΓΑΣ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας διαρθρώνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι περιφερειακές υπηρεσίες οργανώνονται στο πλαίσιο της οικείας περιφερειακής ενότητας και υπάγονται σε οργανική μονάδα της Κεντρικής Υπηρεσίας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διάρθρωση των υπηρεσιών, τις αρμοδιότητές τους, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας.

Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, στο βορειοδυτικό τμήμα της πεδιάδας της Θεσσαλίας. Απέχει 330 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 214 από τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και και για το επίπεδο έδαφός της, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μετακίνηση με το ποδήλατο. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης, παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της.

Η Καλαμπάκα είναι ιστορική κωμόπολη του Νομού Τρικάλων, σε απόσταση 352 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 237 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Είναι παγκοσμίως γνωστή για τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στα βράχια των Μετεώρων, τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Πάνω από την Καλαμπάκα υψώνονται οι βράχοι των Μετεώρων, ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα του κόσμου. Πρόκειται για γιγάντιους επιβλητικούς βράχους που φτάνουν τα 400 μέτρα ύψος.

Σκοπός του εργαστηρίου Προπονητικής, του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης, είναι:

α) να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη της προπονητικής με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα,

β) να συμβάλλει στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού μέσα από την επιστημονική υποστήριξη αθλητών και προπονητών και

 

Το Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με κύριο σκοπό τη δημιουργική παρέμβαση σε θέματα πολιτισμού εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας. Επίσης η ανάδειξη του πολιτισμού και του αθλητισμού της περιοχής δράσης με την διοργάνωση καλλιτεχνικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και αθλητικών διοργανώσεων. Με όραμα την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων στη βάση της διαπολιτισμικότητας και την ανάπτυξη πολιτιστικού δικτύου δημιουργών στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που προκύπτει από την ερασιτεχνική πνευματική δημιουργία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Meteora Wrestlng Academy έχει αναλάβει το συντονισμό των πολιτιστικών δράσεων.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Αχιλλέας Λέρας +306977649170 (email: diktyopolitismou@gmail.com)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα φροντίζει να τηρεί πιστά της αρχές του. Μέσα από έναν συνεχή στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης το Επιμελητήριο Τρικάλων φροντίζει να:

Ενισχύει και να ενθαρρύνει τις εξαγωγές.

Ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη.

Εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επενδύει στη γνώση.

Παρακολουθεί τις Τεχνολογικές Εξελίξεις.

Στηρίζει τους επιχειρηματίες στις καθημερινές ανάγκες τους.