ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το METEORA WRESTLING ACADEMY, έχει ως σκοπό να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Διοργανώνεται για 1η φορά, από τον Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ,και το Κ.Ε.Α.Π. υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.), και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων, του Δήμου Καλαμπάκας, του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικήςαπόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός-γιορτή, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με το άθλημα της πάλης. Ευελπιστούμε στην μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, καθώς θα παρεβρεθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΗΣ, και αθλητές παγκοσμίου φήμης από διάφορες χώρες. Στόχος μας είναι να γίνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον χώρο της πάλης, διαφημίζοντας έτσι το Νομό αλλά και προβάλλοντας την
αθλητική κουλτούρα του τόπου μας!
img
img
img
img

Σκοπός

Σκοπός του camp, είναι η συμμετοχή και η αγωνιστική εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, ηλικίας 13- 17 ετών. Επίσης η εκπαίδευση των αθλητών και αθλητριών πάλης σε θέματα πολιτισμού και υγείας.

Πρόγραμμα

Αναλυτικό Πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες θα αποσταλεί κατ ιδίαν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής και την οριστική διαμόρφωσή του.

Διαμονή-Μετακινήσεις

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει στο ξενοδοχείο FAMISSI EDEN RESORT, σε δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια και όλες οι μετακινήσεις από και προς το ξενοδοχείο και το χώρο προπόνησης θα γίνονται με λεωφορεία της διοργάνωσης.

Προπονήσεις

Καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων με τους καλύτερους προπονητές – εκπαιδευτές απ΄ όλο τον κόσμο. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν βελτίωση της τεχνικής και της τακτικής, της φυσικής κατάστασης, της αγωνιστικής συμπεριφοράς, κτλ.

Ειδικό Πρόγραμμα

Ξεναγήσεις στο Δήμο Μετεώρων και στο Δήμο Τρικκαίων, Προπόνηση σε φυσικό περιβάλλον καθώς και Θεματικές Βραδιές.

Αξιολόγηση

Κατά τη διάρκεια του «METEORA WRESTLING ACADEMY – international model camp», θα πραγματοποιηθεί εργομετρική αξιολόγηση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο email info@meteorawrestlingacademy.gr ή καλέστε μας στο
+30 6942052723

Σημείωση

Σημείωση: Αναλυτικό Πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες θα αποσταλεί κατ ιδίαν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής και την οριστική διαμόρφωσή του.

Σημείωση

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του «METEORA WRESTLING ACADEMY – international model camp», έμπειροι επιστήμονες από το Εργαστήριο Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιστημονικό υπεύθυνο το Δρ. Βασίλη Γεροδήμο, Αναπληρωτή Καθηγητή Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσουν εργομετρική αξιολόγηση σε όλους τους συμμετέχοντες. Η εργομετρική αξιολόγηση θα περιλαμβάνει δοκιμασίες για την αξιολόγηση επιλεγμένων δεικτών υγείας και φυσικής κατάστασης που χρησιμοποιούνται ευρέως σε νεαρούς παλαιστές. Πιο συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθούν δοκιμασίες για τη μέτρηση των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών και του σωματικού λίπους καθώς και για την αξιολόγηση επιλεγμένων δεικτών φυσικής κατάστασης που είναι σημαντικοί για την απόδοση στην πάλη. Η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης θα αποτελείται από εργαστηριακές δοκιμασίες και δοκιμασίες πεδίου για την αξιολόγηση της κινητικότητας των άνω και κάτω άκρων, της ευκινησίας, της δύναμης και της ισχύος των άνω και κάτω άκρων, και της αερόβιας ικανότητας. Μετά την πραγματοποίηση των μετρήσεων και τη συλλογή των δεδομένων, τα αποτελέσματα των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν και θα συγκριθούν με νόρμες - ενδεικτικές τιμές που χρησιμοποιούνται ευρέως σε νεαρούς παλαιστές. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθεί μια «έκθεση αξιολόγησης» για κάθε δοκιμαζόμενο που θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, καθώς και σχόλια, συστάσεις και οδηγίες με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης.